Selecteer een pagina

In de media

Zwemmen tussen vaste planten

Het resultaat van het eerste groeiseizoen valt Ettema niet tegen, met name als je bedenkt dat de planten pas eind april, begin mei de grond in zijn gegaan en het daarna nog lang koud was. Menig openluchtzwembad moest deze zomer...

Lees meer
Acht nieuwe tuinen op festival Appeltern

Acht nieuwe tuinen op festival Appeltern

Voor de achtste editie van het tuinenfestival in Appeltern zullen acht nieuwe tuinen worden aangelegd. De ontwerpers van de tuinen hebben deze zomer deelgenomen aan verschillende workshopsessies. Gezamenlijk hebben zij voor het festival­thema ‘Gevangen’ gekozen.

Lees meer
Grote borders en veel planten

Grote borders en veel planten

Dit is het zesde en laatste artilkel dat hovenier en ontwerper Con­nie Ettema voor ons schrijft over de cursus Planting Design van het London College of Garden Design. De opleiding neemt haar in de laatste maanden mee naar diverse grote borders, ieder met hun eigen verhaal en geschiedenis.

Lees meer
Plannen maken tijdens studiodagen

Plannen maken tijdens studiodagen

Connie Ettema is tuinontwerper en hovenier. De eerste helft van 2016 volgt zij de cursus Planting Design aan het London College of Garden Design. Een opleiding over het maken van beplantingsplannen en toegepaste plantkunde. In een reeks van zes artikelen laat zij ons meekijken in de lessen. Haar vijfde artikel gaat over de pittige opdrachten die zij en haar mede-cursisten tijdens studiodagen maken.

Lees meer
The making of Chelsea Flower Show

The making of Chelsea Flower Show

Hovenier en ontwerper Connie Ettema volgt de eerste helft van dit jaar de cursus Planting Design vann het London College of Garden Design. Daar horen ook een paar dagen meehelpen opbouwen op de Chelsea Flower Show bij. Hoeveel werk zit er in al die prachtige showtuinen? Ettema geeft ons een kijkje achter de schermen.

Lees meer
Verleiding en verbinding

Verleiding en verbinding

Connie Ettema is tuinontwerper en hovenier. De eerste helft van 2016 volgt zij de cursus Planting Design aan het London College of Garden Design. Een opleiding over het maken van beplantingsplannen en toegepaste plantkunde. In een reeks van zes artikelen laat zij ons meekijken in de lessen. Haar vierde artikel gaat over verleiding op papier en verbinding in de tuin.

Lees meer
Mulchen en mycorrhiza

Mulchen en mycorrhiza

Connie Ettema is tuinontwerper en hovenier. De eerste helft van 2016 volgt zij de cursus Planting Design aan het London College of Garden Design. Een opleiding over het maken van beplantingsplannen en toegepaste plantkunde. In een reeks van zes artikelen laat zij ons meekijken in de lessen. Dit is het derde artikel.

Lees meer
De evolutie van de plantenborder

De evolutie van de plantenborder

Connie Ettema is tuinontwerper en hovenier. De eerste helft van 2016 volgt zij de cursus Planting Design aan het London College of Garden Design. Een opleiding over het maken van beplantingsplannen en toegepaste plantkunde. In een reeks van zes artikelen laat zij ons meekijken in de lessen. Dit is haar tweede artikel.

Lees meer
Ontwerpen met veranderlijk materiaal

Ontwerpen met veranderlijk materiaal

Connie Ettema is tuinontwerper en hovenier. De eerste helft van 2016 volgt zij de cursus Planting Design aan het London College of Garden Design. Een opleiding over het maken van beplantingsplannen en toegepaste plantkunde. In een reeks van zes artikelen laat zij ons meekijken in de lessen. Dit is het eerste artikel.

Lees meer
Zwemmen tussen de vaste planten

Zwemmen tussen de vaste planten

Ruim 18.000 vaste planten gingen dit voorjaar rondom zwembad De Waterdam in Volendam de grond in. Hovenier Connie Ettema heeft daarmee het kleurigste buitenbad van Nederland gemaakt. “Het terrein is vrolijk, fris en een stuk natuurlijker geworden.”

Lees meer

Pin It on Pinterest